Iker Casillas, de doelman van Spanje, trekt zich de 5-1 nederlaag tegen het Nederlands elftal persoonlijk aan. De ervaren sluitpost, die zich in de vorige wedstrijd tussen Oranje en Spanje (WK-finale 2010) nog in positieve zin onderscheidde, voelt zich schuldig.

"Een excuus aan het Spaanse volk is op zijn plaats. Ik was niet goed", meende Casillas, die vooral bij de 4-1 van Robin van Persie grof in de fout ging. "Dit was de slechtste wedstrijd uit mijn internationale carrière. Sorry."

Toch hoopt Casillas zijn matige optreden later in het toernooi te kunnen herstellen. "Het was een zware nederlaag en het is mijn slechtste optreden ooit geweest in de Spaanse ploeg", aldus de aanvoerder. "Maar ik moet het ook snel weer achter me laten. Het is belangrijk dat de ploeg zich herpakt en zich volledig gaat concentreren op de volgende wedstrijd tegen Chili."

Pijn

Ook Xavi trok het boetekleed aan. "Het was een hele slechte wedstrijd van ons", zei de middenvelder, die net als zijn ploeggenoten geen moment wist te imponeren. "Dit is het zwaarste verlies uit mijn carrière. Ik deed alles verkeerd. Dit doet pijn."

STER reclame