NOS SportAangepast

Federer zonder te spelen verder

Roger Federer heeft zich, zonder in actie te komen, geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi van Halle. De Zwitser zou bij de laatste acht uitkomen tegen Lu Yen-Hsun, maar de Taiwanees meldde zich af met een rugblessure.

Federer strijdt zaterdag met de Japanner Kei Nishikori om een plaats in de eindstrijd van het Duitse grastoernooi. Nishikori, die de laatste twee ontmoetingen met Federer wist te winnen, had het slechts één set lastig met de Amerikaan Steve Johnson: 6-1, 7-6(4).

Vijf titels

Federer, die deze week pas één enkelspelpartij heeft gespeeld in Halle, schreef het voorbereidingstoernooi op Wimbledon al vijf keer eerder op zijn naam. Vorig jaar wist hij de Rus Michail Joezjny in de finale in drie sets te kloppen.

De andere halve finale gaat tussen de Colombiaan Alejandro Falla en Philipp Kohlschreiber uit Duitsland. Laatstgenoemde overleefde in zijn partij tegen landgenoot Dustin Brown, de bedwinger van Rafael Nadal, liefst vijf wedstrijdpunten. Uiteindelijk zegevierde Kohlschreiber met 18-16 in de zenuwslopende tiebreak van de derde set: 6-4, 5-7, 7-6(16).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl