NOS NieuwsAangepast

Verzakkende villa op klif nu in brand

Het huis in Texas dat langzaam van de klif zakt, staat in brand. Met opzet. De eigenaren moeten de schade aan het meer betalen als het daar in valt, dus willen ze het weghalen voordat dat gebeurt.

Eén optie was de villa met een groot net van de klif afslepen, maar dat leek al snel niet haalbaar. Vandaar de brand. Vanmorgen hebben brandweerlieden de boel in de hens gezet.

Hier kan je live meekijken:

De brand begon op zolder, daarna is het de bedoeling dat de villa van binnenuit helemaal uitbrandt. Als het huis is afgefikt, moet eigenaar Rob Webb de resten verzamelen, daarna wordt het opgeruimd.

Kapot

En dat kost ook weer geld. De villa van 700.000 dollar is één groot drama voor de Webbs. Ze bouwden het zeven jaar geleden van hun pensioen. Ze hadden het verzekerd, maar zijn er net achter gekomen dat grondverschuiving niet wordt gedekt. "We zijn er kapot van", meldt Webb. Enig lichtpuntje: het is hun tweede huis, dus dakloos zijn ze niet.

Een jaar geleden bleek er een scheur in de klif te zitten en twee weken geleden kregen de Webbs het advies om te vertrekken. Dinsdag hoorden de buren een harde knal; ze dachten dat er een aardbeving was. Maar het was het eerste stuk huis dat naar beneden donderde.

Zo zag het er ooit uit:

Still uit het filmpje van WFAA

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl