NOS NieuwsAangepast

Van Woerkom moest weg bij ANWB

ANWB-directeur Guido van Woerkom stapt op bij de vereniging omdat de raad van commissarissen niet met hem door wilde. Volgens een woordvoerder is in gesprekken tussen de commissarissen en Van Woerkom vastgesteld dat het tijd werd voor een nieuwe koers.

Tot nu toe was niet bekend dat Van Woerkom is gevraagd om op te stappen. Hij kondigde zijn vertrek eerder dit jaar aan. Als reden werd gegeven dat er de komende jaren veel veranderingen bij de ANWB op stapel staan en dat Van Woerkom niet midden in dat proces wilde opstappen.

Een woordvoerder van de ANWB zegt dat het vertrek van Van Woerkom onvermijdelijk was, na de gesprekken met de raad van commissarissen. Daarom kan hij aanspraak maken op een vertrekregeling van ruim 300.000 euro. De vertrekpremie staat in het jaarverslag 2013 van de ANWB en is in lijn met geldende regels, zegt de ANWB.

Harmonie

De bond en Van Woerkom gaan volgens de woordvoerder in harmonie uit elkaar. Van Woerkom was 15 jaar hoofddirecteur van de ANWB. Hij vertrekt op 1 augustus en wordt later dit jaar de Nationale ombudsman. Daar gaat hij 148.000 euro per jaar verdienen.

Van Woerkom wordt bij de ANWB opgevolgd door Frits van Bruggen. Die is sinds 2010 lid van de directie van de ANWB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl