NOS NieuwsAangepast

Familie Poot stopt met Chipshol

De familie Poot stopt met Chipshol en zet haar grondbezit bij de luchthaven Schiphol te koop. In een interview met het Financieele Dagblad zeggen oprichter Jan Poot en zijn zoon Peter dat ze stoppen met hun pogingen het gebied tot ontwikkeling te brengen. Jan Poot, die bijna 90 is, voelt zich te oud om ermee door te gaan.

De familie bezit nog 150 hectare grond bij Schiphol. Volgens het Financieele Dagblad zou die grond tussen 1,5 en 3 miljard euro kunnen opbrengen.

Net als Dubai

Met Chipshol, dat werd opgericht in 1986, wilde Jan Poot Schiphol laten uitgroeien tot een hypermoderne stad, naar het voorbeeld van Dubai. Hij kocht daarvoor goedkoop 600 hectare landbouwgrond op in de Haarlemmermeer.

Schiphol en de overheid wierpen barrières op. De overheid verbood bouwprojecten en door een uitspraak van de rechter raakte Poot driekwart van zijn grond kwijt, onder meer aan een concurrerend bedrijf van Schiphol.

Geen zicht

Jan en Peter Poot zeggen dat ze de zaak verkopen omdat er nog steeds geen enkel zicht is op samenwerking met Schiphol en de overheid. In september zetten ze hun zaak te koop. Ze sluiten geen enkele koper uit, ook Schiphol niet, als dat ertoe leidt dat het gebied alsnog tot ontwikkeling wordt gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl