NOS NieuwsAangepast

Staking hindert prins Charles

Een brandweerstaking heeft een mediastunt van prins Charles verpest. De Britse troonopvolger wilde aandacht vragen voor wol door een vuurtje te stoken in zijn paleistuin, maar omdat er geen brandweerman aanwezig kon zijn, moest hij de pers teleurstellen.

Prins Charles is beschermheer van de Campaign for Wool, een campagne die het gebruik van wol wil bevorderen. Om te laten zien dat wol veel brandveiliger is dan synthetisch materiaal, wilde hij kleren van beide materialen in brand steken in de tuin van zijn paleis in Londen.

Video

De brandweerstaking gooide roet in het eten. Omdat de brandveiligheid niet kon worden gegarandeerd zonder de aanwezigheid van een brandweerman, mocht de stunt niet worden gehouden in aanwezigheid van de media.

Wel kreeg de verzamelde pers een video te zien die gisteren was opgenomen, waarop de prins de twee stapels aanstak. Onder meer jassen, een sprei en een tapijt gingen in vlammen op.

Begraven

Ook begroef Charles nog kleren van wol en nylon in een bloembed van de paleistuin. Hij is van plan ze later op te graven om aan te tonen dat wol veel beter wordt afgebroken in de grond en dus beter is voor het milieu.

De brandweerlieden hebben al langer een conflict met de Britse regering. De overheid wil bezuinigen door hun pensioen uit te stellen, maar de brandweerlieden vinden dat hun werk daar te zwaar voor is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl