NOS NieuwsAangepast

Familie verlaat aso-container

De familie Dimitrov heeft vrijwillig hun containerwoning in Amsterdam-Noord verlaten. De rechter bepaalde vorige week dat het gezin binnen acht dagen de asowoning moest verlaten, omdat het zich niet aan de voorwaarden van woningcorporatie Rochdale hield. Vandaag was de laatste dag.

Het is volgens de gemeente Amsterdam nog onduidelijk waar de overlastgevende familie nu gaat wonen. "Maar we houden ze wel in de gaten", vertelt een woordvoerder. "Ook houden we contact met andere gemeentes waar de familie heen zou kunnen gaan."

De familie werd vorig jaar in de containers geplaatst, omdat de gezinsleden al sinds 2000 stelselmatig buurtbewoners en hulpverleners intimideerden en bedreigden.

Spullen achtergelaten

Volgens woningcorporatie Rochdale, eigenaar van de containers, heeft de familie veel van hun spullen achtergelaten. "Die gaan waarschijnlijk naar een inboedelopslag. Maar we zijn er nog mee bezig", bevestigt een woordvoerder. "We zijn heel blij dat ze vrijwillig zijn vertrokken."

Rochdale zegt dat de containers mogelijk vanmiddag al worden weggehaald, om een grote toeloop te voorkomen. "Het zijn zo'n beetje de bekendste containers van Nederland geworden. Als alle handelingen zijn verricht, halen wij ze weg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl