NOS SportAangepast

KNHB volgt advies Hendriks

Hoewel de prestaties van de Nederlandse mannen en vrouwen bij het WK hockey uitstekend zijn, uitte oud-bondscoach Maurits Hendriks onlangs stevige kritiek op het topsportbeleid. "De prestatiedruk op de Nederlandse mannenploeg is nu misschien niet hoog genoeg", zei de technisch-directeur van NOC*NSF.

De Nederlandse hockeybond (KNHB) lijkt die kritiek ter harte te nemen. "Maurits is een echte winnaar", reageert KNHB-voorzitter Jan Albers. "En winnaars hebben altijd gelijk. Laten we het in dit geval erop houden, dat hij een beetje gelijk heeft."

Wat Hendriks betreft, legt de KNHB als strikte doelstelling vast dat de mannenploeg zeker eens in de acht jaar wereldkampioen en/of olympisch kampioen dient te zijn. Nu nog neemt de hockeybond op papier genoegen met een plaats bij de laatste vier op de twee grote titeltoernooien.

Paragraaf aanpassen

"Ik denk dat we die paragraaf in het topsportprogramma wel zullen gaan aanpassen", bevestigt Albers de koerswijziging. "We hebben met Stephan Veen en Marjolein Bolhuis-Eijsvogel nu twee oud-internationals in het hoofdbestuur, die als geen ander weten wat topsport inhoudt. Ook zij zijn echte winnaars. Zij zullen hun grote ambitie ongetwijfeld kenbaar gaan maken in de formulering van de doelstellingen van onze nationale teams."

De laatste keer dat de Nederlandse hockeymannen goud behaalden op een groot internationaal toernooi was in 2007. In Manchester werd Oranje toen Europees Kampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl