NOS NieuwsAangepast

Nederlands bedrijf zoekt MH370

Het Nederlandse bedrijf Fugro gaat helpen bij de zoektocht naar het verdwenen toestel van Malaysia Airlines. De Australische raad voor transportveiligheid, die het onderzoek leidt naar vlucht MH370, heeft het bedrijf ingeschakeld.

De bodemonderzoeker uit Leidschendam gaat een groot deel van de zeebodem ten westen van Australië afspeuren. In dat gebied werden de laatste signalen opgevangen die worden toegeschreven aan de zwarte doos van vlucht MH370.

Het vliegtuig van Malaysia Airlines met 239 mensen aan boord verdween op 8 maart tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking en is nog steeds spoorloos.

Fugro Equator

Het gespecialiseerde schip Fugro Equator zal met behulp van geavanceerde echo-apparatuur de zeebodem in het ongeveer 60.000 vierkante kilometer grote gebied in kaart brengen. Met behulp van deze kaart wordt bepaald wat de volgende stap zal zijn in de speurtocht naar de vermiste Boeing.

Naar verwachting begint Fugro half juni met het onderzoek van de Australische zeebodem. De klus zal ongeveer een jaar gaan duren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl