NOS NieuwsAangepast

Pinkpop trotseert noodweer

Muziekfestival Pinkpop is na een onderbreking in verband met het noodweer rond 22.00 uur hervat. Het festival in het Zuid-Limburgse Landgraaf wordt afgesloten door Metallica. Dat optreden zou eigenlijk om 20.40 uur beginnen.

Pinkpop-organisator Jan Smeets laat weten dat Metallica, de hoofdact van vandaag, langer door mag gaan dan de bedoeling was. Ze kunnen alle nummers die ze gepland hadden spelen.

Burgemeester Vlecken van Landgraaf meldt dat er geen gewonden zijn gevallen bij het noodweer van vanavond. Het publiek bleef rustig terwijl het noodweer over het terrein trok. Het bliksemde voortdurend en regen kwam met bakken uit de lucht. Het programma werd tijdelijk stilgelegd.

Dekens

De organisatie had bezoekers opgeroepen om weg te blijven van hoge tenten, vanwege het gevaar van blikseminslag en windstoten. Bij onweer moest iedereen op de grond gaan zitten.

De politie heeft uit voorzorg nog wel dekens uitgedeeld om te voorkomen dat natgeregende mensen onderkoeld raken.

Er werd een informatienummer geopend voor mensen die zich zorgen maken over festivalgangers die op het terrein zijn. Thuisblijvers kunnen bellen met 0251-260960.

Inktzwart

Smeets sprak de 60.000 bezoekers even voor 20.00 uur toe vanaf het hoofdpodium. De lucht kleurde op dat moment inktzwart. Hij zei dat iedereen op het terrein moet blijven en wees het publiek er ook op dat er veel bliksemafleiders rondom het terrein staan.

Het publiek kreeg informatie via grote led-borden: "Waarschuwing: het onweer dreigt zeer heftig te worden! Schuil niet in tenten of bij torens en bomen. Blijf op het terrein. Ga gehurkt op de grond zitten. Wacht instructies af.''

Camping

Eerder op de avond werd begonnen met de ontruiming van een deel van een camping op het Pinkpopterrein. Campinggasten werden opgevangen in een sporthal. Uiteindelijk is de camping toch opengebleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl