NOS NieuwsAangepast

Van Woerkom: wel flinke kras

Guido van Woerkom vindt dat hij voldoende mandaat heeft om Nationale Ombudsman te worden. "Ik kan deze functie op een heel goede manier invullen. Ik heb daarvoor gekozen, ik ben daarvoor gekozen en ik houd vol", zei de scheidend ANWB-directeur in het tv-programma Buitenhof.

Van Woerkom kreeg donderdag 91 stemmen voor in de Tweede Kamer. "Als het 76 tegen 74 was geweest, had ik het niet gedaan. Ik kan niet werken op basis van twijfel."

"Wat ik ook belangrijk vond, was de uitspraak van Samsom na de stemming", zei Van Woerkom. De PvdA-leider zei dat er veel was misgegaan, maar dat Van Woerkom de kans moest krijgen om de ombudsman van alle Nederlanders te worden.

"Flinke kras"

Van Woerkom vindt dat hij niet echt beschadigd is in de procedure, al zegt hij wel dat hij een flinke kras heeft opgelopen.

Van Woerkom zei verder dat de ombudsman in het verleden vaker niet unaniem is gekozen. "Zo zit de samenleving in elkaar."

Dinsdag stelde de Tweede Kamer de stemming over de nieuwe ombudsman uit, nadat er commotie was ontstaan over een oude uitspraak van Van Woerkom over Marokkaanse taxichauffeurs. Donderdag werd Van Woerkom alsnog benoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl