Een 21-jarige vrouw uit Zevenaar zou eind 2011 haar baby hebben gedood in een Arnhems hotel waar ze stage liep. De officier van justitie in Arnhem heeft tegen de vrouw twee jaar voorwaardelijke celstraf geëist met een proeftijd van vijf jaar.

Nadat de vrouw eind 2011 bloedend thuis was gekomen, brachten haar ouders haar naar het ziekenhuis. Een gynaecoloog belde de politie met de mededeling dat de vrouw een kind moest hebben gebaard.

Daarna werd in een toilet van het hotel veel bloed gevonden. En later werd het lichaam van een pasgeboren meisje gevonden in de kofferbak van de auto van de vrouw. Het dode kind had een prop toiletpapier achter in haar keel. De vrouw zegt zich niets te kunnen herinneren

Getint

De vrouw zou de baby hebben gedood omdat ze ervan uitging dat haar vader niet blij was met de zwangerschap van zijn dochter. Hij zou vooral ontstemd zijn geweest over haar getinte vriendje.

Een psycholoog en en een psychiater die de vrouw onderzochten, concluderen dat ze erg afhankelijk is van haar ouders en problemen vermijdt.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De deskundigen denken dat de vrouw zich niet bewust was van haar handelen of dat ze alles verdringt omdat ze van de bevalling helemaal niets zegt te weten. Daardoor is ze volgens de psycholoog en psychiater sterk verminderd toerekeningsvatbaar.

De rechtbank doet uitspraak op 20 juni.

STER reclame