Tegen PvdA-leider Samsom en PvdA-voorzitter Spekman zijn ongeveer 120 aangiften gedaan wegens discriminatie, meldt het Openbaar Ministerie.

Begin april riep PVV-leider Wilders Nederlanders op aangifte te doen tegen Samsom en Spekman vanwege hun uitspraken over Marokkanen. Hij deed dat in een reactie op de meer dan 5000 aangiften die binnenkwamen tegen de PVV-leider na zijn uitspraken over minder Marokkanen.

Bestuderen

Volgens de PVV-leider zijn de PvdA-kopstukken in hun uitspraken veel verder gegaan dan hij. Hij doelde onder meer op een interview met Diederik Samsom die in september 2011 Kamerlid was en in NRC-Handelsblad zei dat Marokkaanse jongens een "etnisch monopolie" hebben op overlast.

In een interview met Vrij Nederland in oktober 2008 zegt Spekman, destijds Kamerlid: "De Marokkanen die niet willen deugen, moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen."

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat de aangiften bestuderen. Het is nog onduidelijk wanneer het OM een beslissing neemt over de aangiften.

STER reclame