NOS NieuwsAangepast

Möllenkamp gehoord over Maserati

"Had u niet zelf moeten bedenken dat een Maserati geen auto is voor iemand die over sociale huurwoningen gaat?" De voormalige bestuursvoorzitter van woningcorporatie Rochdale verscheen vanmorgen voor de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties en werd meteen doorgezaagd over zijn auto van de zaak.

De openbare verhoren zijn live te volgen op NPO Politiek.

Möllenkamp wordt door zijn voormalige werkgever beschuldigd van fraude, oplichting en het aannemen van steekpenningen. Maar 'bekender' is hij geworden door het feit dat hij in een Maserati reed die werd betaald door de woningcorporatie, en daarin bleef rijden tegen alle adviezen in. De enquêtecommissie wilde er alles over weten.

"Dus na mei 2007 heeft u niet meer in de Maserati gereden?" "Dat moet zo zijn ja. De auto moest eruit en die is eruit gegaan. Ik weet het niet precies meer.""Volgens onze gegevens is de Maserati privé bij uw huis bezorgd en bent u er op kosten van de zaak in blijven rijden.""Dat was allemaal voordat die auto echt weg moest. En in de vervangende Audi mocht ik niet zelf rijden.""U had de Maserati nodig voor in het weekend? Begrijpt u mijn verbazing?""Ja, achteraf vind ik het niet legitiem. Het was verkeerde beeldvorming. Het is toch geld van huurders."

Sobere bedrijfsvoering

Möllenkamp zei dat hij een Maserati inderdaad niet bij 'een sobere bedrijfsvoering' vond horen, zoals de commissie hem vroeg. Maar hij bleef verdedigen dat hij toen, gegeven de omstandigheden, die auto op kosten van de zaak had gereden. "Het hele wagenpark van Rochdale was van een hoge prijsklasse. Anderen hadden auto's van dezelfde waarde."

De commissie vroeg of hij alle kritiek niet vooraf had kunnen zien aankomen. "Als ik alles op voorhand had geweten had ik hier niet gezeten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl