NOS SchaatsenAangepast

Gunning Icedôme ingetrokken

De KNSB en NOC*NSF hebben de gunning die verleend werd aan Icedôme in Almere ingetrokken. Er zou in Almere een nieuw nationaal schaatscentrum verrijzen, maar de plannen bleken financieel toch niet haalbaar te zijn.

De Icedôme kreeg de voorkeur boven het TranSportium in Zoetermeer en Thialf in Heerenveen. Die partijen stelden direct al vragen over de haalbaarheid van de plannen, maar KNSB en NOC*NSF zagen geen aanleiding de gunning in te trekken.

Opmerkelijk genoeg was de volgende stap in de procedure pas, dat Almere meer inzicht in de financiële onderbouwing van de exploitatie moest gaan geven.

De strijd rond de keuze voor een nieuwe schaatstempel in Nederland ligt weer helemaal open. "We weten wat we willen en hoe het eruit moet zien. We gaan opnieuw met alle partijen in gesprek", aldus KNSB-directeur Paul Sanders.

Rooskleurig

De KNSB en NOC*NSF hebben de gunning die verleend werd aan Icedôme in Almere ingetrokken. "Zij waren niet in staat om voldoende financiering voor het project te vinden", zegt Sanders. Hij vindt niet dat de plannen voor de schaatstempel vanuit de polder te rooskleurig waren geschetst: "Onder andere Hypercube heeft voor ons uitgebreid naar de plannen van Almere gekeken. Wij vonden het ambitieus maar wel uitvoerbaar."

Moeilijke beslissing

De beslissing om de gunning aan Icedôme in te trekken was moeilijk, stelt Sanders: "Voor de schaatssport zou het fantastisch geweest zijn als die tempel in Almere er kwam. Maar op een gegeven moment heb je zekerheid nodig. We moeten onze topsport natuurlijk wel ergens kunnen onderbrengen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl