Altijd al eens choco-sprinkhanen willen eten, of een minimuffin met Buffalo-wormen? Vandaag kan dat. Een ongediertebestrijdingsbedrijf opent - alleen vandaag - in Utrecht een pop-up-insectenrestaurant. Ook in België, Brazilië, Australië, Denemarken, Frankrijk en Groot-Brittannië kunnen de insectensnacks worden besteld.

Op deze manier wil het bedrijf Rentokil aan de vooravond van het 'insectenseizoen' op ludieke wijze aandacht schenken aan het bestrijden van insecten. "De zomer staat voor de deur en ongedierte als wespen, vliegen en mieren kunnen voor veel overlast zorgen. Tijd om terug te bijten", zegt het bedrijf.

Eerder

Naast een chef-kok, gespecialiseerd in het bereiden van gerechten met insecten, is de entomoloog van Rentokil aanwezig om een toelichting te geven op trends en ontwikkelingen.

Want een ding is zeker: het bedrijf ziet dat overlast van insecten de afgelopen jaren steeds eerder begint. Zeker dit jaar. "Door het mooie weer zien we vooral een toename van het aantal meldingen van wespen en vliegen", aldus Nicole van Veldhuizen-van Zoelen, marketing-directeur Benelux van Rentokil.

"Van wespen bijvoorbeeld zien we al vijf keer zoveel meldingen ten opzichte van vorig jaar, bij vliegen is dat 72 procent." Dat kunnen meldingen zijn bij particulieren, maar ook bij bedrijven, scholen, restaurants en zorginstellingen.

Milieuvriendelijk

Rentokil is constant bezig de hoeveelheid giftige stoffen - waarmee overlast van insecten en ongedierte te lijf wordt gegaan - te verminderen. Milieu Centraal gaat nog een stuk verder en promoot het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven. Zo is mierenoverlast te verhelpen met uienpoeder, komkommer of kruidnagels.

Ook met vlooien, muggen en kakkerlakken weet Milieu Centraal wel raad. "Maar: als er sprake is van een plaag, kun je beter een professionele ongediertebestrijder inschakelen", aldus een woordvoerder. "Deze gebruikt wel chemische bestrijdingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu."

STER reclame