NOS Voetbal Aangepast

Cirkel rond voor Rickie Lambert

Rickie Lambert verruilt Southampton voor Liverpool. De 32-jarige aanvaller tekent een contract voor twee jaar. Southampton ontvangt vijf miljoen euro plus bonussen voor de transfer.

Jongensdroom

Voor Lambert komt daarmee een droom uit. De kersverse international van Engeland is geboren in Liverpool en speelde tot zijn vijftiende in de jeugd van 'The Reds'.

Wat volgde is een opmerkelijke route terug naar de top. Via Blackpool en een aantal clubs uit de lagere divisies in Engeland kwam de aanvaller in 2009 terecht bij Southampton, de club die vorig jaar als achtste eindigde in de Premier League. 235 wedstrijden en 117 doelpunten later keert Lambert dus terug op het oude nest.

Lambert kan het nauwelijks geloven. "Ik houd al mijn hele leven van deze club. Het was altijd al mijn droom om voor Liverpool te spelen, ik had niet gedacht dat ik die kans nog zou krijgen. Dit betekent daarom heel veel voor mij", aldus de aanvaller op de website van Liverpool.

Keerzijde van succes

Lambert wordt mogelijk niet de enige speler die Southampton verruilt voor Liverpool. De nummer twee van vorig seizoen aast ook op vleugelspits Adam Lallana en verdediger Dejan Lovren. The Saints raakten eerder al trainer Mauricio Pocchettino al kwijt aan Tottenham Hotspur.

STER reclame