NOS NieuwsAangepast

Ophef over straatnaambord E'hoven

Likoed Nederland is boos op de gemeente Eindhoven omdat enkele straatnamen zoals de Nazarethlaan het onderschrift hebben: stad in Palestina. Daarmee wordt Israël onrecht aangedaan, vindt de vereniging die gelieerd is aan de politieke partij Likud van premier Netanyahu van Israël.

Volgens Likoed Nederland ligt Nazareth in Israël en niet in Palestina. "Vooral in linkse kringen begint het salonfähig te worden om Israël niet langer enkel te bekritiseren, maar om ook het bestaansrecht van dit land ter discussie te stellen of soms zelfs te ontkennen. Israël moet van hen worden opgeheven. Waartoe dit kan leiden, is te zien in de PvdA-gemeente Eindhoven."

Eindhoven liegt

In een persverklaring zegt de vereniging dat Eindhoven liegt en politiek bedrijft "met een hele rare smaak." Het zou de gemeente sieren om 'Palestina' te vervangen door 'Israël' zodat deze gemeente niet langer meedoet met de de-legitimatie van Israël en de Joden, met alle gevolgen van dien."

Eindhoven kan volgens een gemeentewoordvoerder inhoudelijk nog niet reageren op de kritiek. Het enige wat hij kwijt wil, is dat er in de stad op veel meer plekken straatnaamborden hangen met een onderschrift.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl