De Japanse talenten Nana Takagi, Saori Toi en Shane Williamson schaatsen vanaf half juni bij Team New Balance. De komst van het trio en coach Toshiaki Imamura komt voort uit een samenwerking van de Nederlandse schaatsploeg met het Japanse Nidec Sankyo, dat als sponsor optreedt.

"De samenwerking zorgt voor een verbreding van ons team, zowel fysiek als financieel. En dat zorgt voor continuïteit en rust", aldus Johan de Wit, een van de trainers bij New Balance. "Deze Japanse schaatsers zijn talentvolle sporters en daarom een positieve aanvulling voor het team."

De 19-jarige Shane Williamson reed tijdens de Olympische Spelen in Sotsji de 5.000 meter en eindigde in 6.42,88 - op een dikke halve minuut van winnaar Sven Kramer - als 26ste en laatste. Takagi, die in juli 22 jaar wordt, maakte in Sotsji deel uit van de achtervolgingsploeg die het in de strijd om het brons moest afleggen tegen Rusland.

De Nederlandse inbreng bij Team New Balance bestaat uit Irene Schouten, Annouk van der Weijden, Linda de Vries, Lucas van Alphen en Jos de Vos.

STER reclame