NOS NieuwsAangepast

VS: MH370-pings waren vals alarm

De vier signalen die zouden zijn opgevangen van het vermiste Maleisische vliegtuig, kwamen waarschijnlijk toch niet van de zwarte dozen van het toestel. De Amerikaanse marine zegt tegen CNN dat de autoriteiten nu ervan uitgaan dat de vier pings vals alarm waren.

Volgens de marine hadden de zwarte dozen van vlucht MH370 inmiddels wel gevonden moeten zijn als ze echt die signalen hadden uitgezonden. Waar de opgevangen pings dan wel vandaan kwamen, is onduidelijk.

Op basis van de vier signalen die met speciale apparatuur werden opgevangen in een klein gebied in de Indische Oceaan is uitgebreid gezocht naar het vermiste toestel, onder meer met een onbemande onderzeeër.

Twee maanden

Volgens CNN heeft de onderzeeër het hele gebied waar het toestel zou kunnen liggen onderzocht en duurt het zeker twee maanden voordat nieuwe apparatuur de zoektocht onder water voort kan zetten.

Vlucht MH370 verdween begin maart van de radar, onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Het toestel van Malaysia Airlines had 239 mensen aan boord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl