Apple heeft Beats Electronics overgenomen, het bedrijf dat bekend is van zijn koptelefoons. Apple betaalt 3 miljard dollar voor Beats (2,21 miljard euro). Het is de grootste overname uit Apple's geschiedenis. De partijen spraken al een tijdje met elkaar.

Beats maakt de meest verkochte koptelefoons ter wereld, die vooral populair zijn onder jongeren. Daarnaast biedt Beats een muziekdienst aan vergelijkbaar met Spotify. Daarmee kan voor een vast bedrag per maand onbeperkt muziek worden gestreamd, De dienst van Beats zou echter veel minder gebruikers hebben dan Spotify.

Apple-directeur Tim Cook laat doorschemeren dat de muziekdienst van Beats een belangrijke reden is om de overname te doen. "Het is de eerste die echt goed is", zegt Cook erover.

Beats blijft

De oprichters van Beats Electronics, oud-platenbaas en producer Jimmy Iovine en rapper Dr. Dre (in het echt Andre Romelle Young), gaan voor Apple werken. Dr. Dre zegt daarnaast ook muziek te blijven maken.

De naam Beats blijft op de markt. Het is voor het eerst dat Apple een tweede merknaam op de markt heeft.

De grootste overname van Apple tot nu toe was van het bedrijf NeXT in 1997, voor 404 miljoen dollar (na inflatiecorrectie: 594 miljoen dollar). NeXT werd opgezet door Apple-oprichter Steve Jobs, nadat hij in de jaren 80 bij Apple was ontslagen. Door de overname keerde Jobs terug bij Apple.

STER reclame