NOS SportAangepast

'Hockeytracker' primeur op WK

De bezoekers en de televisiekijkers weten bij de WK hockey in Den Haag, die zaterdag beginnen, precies met welke snelheid onder anderen de Nederlandse international Mink van der Weerden zijn strafcorners op het vijandelijke doel slingert. Voor de eerste keer bij een groot titeltoernooi maakt de organisatie gebruik van een snelheidsmeter voor alle bewegingen in de cirkel, 'hockeytracker' genoemd.

"Leuk en informatief"

Met het systeem kan de snelheid van alle schoten, passes en andere doelgerichte acties exact worden gemeten en op het video- en tv-scherm zichtbaar worden gemaakt voor het publiek. "Het is leuk en informatief voor de toeschouwers, maar zelf heb ik er niet zoveel mee"', geeft Van der Weerden te kennen. Op trainingen zijn bij de strafcorner van Van der Weerden al snelheden gemeten van meer dan 100 kilometer per uur.

"Snelheid minder interessant"

"Voor mij is het belangrijkste dat die strafcorner erin gaat", vervolgt de specialist van het Nederlands team. "De snelheid is wat mij betreft minder interessant, al zal ik best even naar het videoscherm in het stadion kijken als de bal er heel lekker in is gevlogen. Dan is het wel grappig om te weten hoe hard de push was. Maar als de bal er niet in gaat, kan mij de snelheid van de corner verder gestolen worden. Het publiek krijgt er wel wat meer inzicht door en dat is natuurlijk ook wat waard."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl