NOS NieuwsAangepast

Boko Haram valt politie en leger aan

In het noorden van Nigeria zijn bij twee aanvallen van de terreurgroep Boko Haram tientallen doden gevallen. De meeste slachtoffers vielen in de provincie Yobe, waar een legerbasis, een politiekazerne en een rechtbank doelwit waren.

Een getuige zag de Boko Haram-strijders in een pantserwagen en pick-uptrucks een stadje binnenrijden. De burgers werd verteld dat ze niet hoefden te vluchten, de strijders hadden het alleen op veiligheidstroepen gemunt, zeiden ze.

Volgens sommige bronnen kwamen bij de aanval zeker 11 militairen en 14 politieagenten om het leven. Andere spreken van 24 gedode militairen en 21 gedode politieagenten.

Dorpen

In de naburige provincie Borno vielen 9 doden toen twee dorpen door gewapende strijders werden aangevallen. Vrijwel zeker waren de daders ook hier Boko Haram-strijders. Ook werden er huizen in brand gestoken.

De acties laten zien dat Boko Haram nog steeds heer en meester is in het noordoosten van het land. In hetzelfde gebied werden in april tweehonderd schoolmeisjes ontvoerd.

Het Nigeriaanse leger zei gisteren dat het weet waar de meisjes zijn, maar dat het niet ingrijpt, omdat het bang is dat de meisjes dan worden gedood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl