NOS NieuwsAangepast

Kleurenfoto's van Beatles in Blokker

Bijna vijftig jaar na het historische optreden van The Beatles in Nederland, zijn kleurenfoto's opgedoken van de concerten in Blokker (Noord-Holland). De foto's kwamen onder meer via Marktplaats terecht bij Stichting The Beatles in Blokker, die er een boek van laat drukken.

Tv-programma EenVandaag liet vanavond al een paar van de foto's zien. De 32 foto's zijn van het middagconcert in de veilinghal in het Noord-Hollandse plaatsje. Daarbij waren tussen de 2500 en 3000 mensen aanwezig. Er was plaats voor 7000 man in de veilinghal, maar die waren er alleen 's avonds.

This Boy

Al jaren wordt er gediscussieerd of er een verschil zat tussen de optredens. Bekend is dat het avondprogramma slechts 24 minuten duurde; The Beatles speelden acht liedjes. Er zijn mensen die beweren dat het middagconcert langer duurde en er tien nummers werden gespeeld. Zij lijken gelijk te hebben.

Beatles-kenners bevestigen namelijk dat op een van de foto's goed te zien is dat het nummer This Boy wordt gespeeld. Dat zien ze aan de akkoorden en ze concluderen dat omdat John, Paul en George met zijn drieën bij één microfoon zingen. Daarnaast is er een vrouw die in haar dagboek schreef dat ze That Boy had gehoord, maar dat moet volgens de stichting in Blokker wel This Boy geweest zijn.

Het boek met de kleurenfoto's is op 6 juni voor het eerst te verkrijgen. Precies vijftig jaar na de enige twee live-optredens van The Beatles in Nederland. In Blokker wordt om die reden een driedaags evenement gehouden om het jubileum te vieren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl