Real wint CL-finale na verlenging

Real Madrid heeft voor de tiende keer de Europa Cup I gewonnen. De ploeg van Carlo Ancelotti won in de finale van de Champions League na verlenging met 4-1 van Atlético Madrid. Real keek lang tegen een achterstand aan, kwam pas in blessuretijd via een kopbal van Sergio Ramos op 1-1 en zag Gareth Bale, Marcelo en Ronaldo in de verlenging scoren.

Voor Atlético begon de finale in Lissabon al beroerd. Diego Costa leek wonderbaarlijk snel hersteld van zijn onlangs opgelopen hamstringblessure en stond in de basis, maar al na negen minuten moest de sterspeler geblesseerd afhaken.

Kuipers blust brandjes

De ploegen hielden elkaar voor rust lange tijd in evenwicht. Beide teams openden met het mes tussen de tanden en arbiter Björn Kuipers moest al snel enkele brandjes blussen. Kansen waren in het eerste halfuur schaars. Cristiano Ronaldo was gevaarlijk met een vrije trap en Bale kon na balverlies van Tiago uithalen, maar schoot net naast.

Tien minuten voor rust kwam Atlético op voorsprong. Verdediger Diego Gódin, die zondag in het kampioensduel met FC Barcelona al de beslissende treffer maakte, troefde Sami Khedira af in de lucht en kopte de bal met een boogje over de onnodig uitgelopen doelman Iker Casillas. Twee minuten later was het zelfs bijna 2-0, maar de kopbal van Costa's vervanger Adrián ging net over.

Kansjes Ronaldo

Na rust zocht Real wel de aanval, maar ondanks een drietal kansjes voor Ronaldo kwam Atlético in het eerste kwartier van de tweede helft niet in de problemen. Adrián was met een schot voorlangs dicht bij een treffer voor de ploeg van coach Diego Simeone.

Pas halverwege de tweede helft voerde Real de druk echt op. Atlético stond met de rug tegen de muur, kwam goed weg bij prima mogelijkheden voor Ronaldo, Isco, Bale en Marcelo, maar zag Ramos diep in de blessuretijd toch nog de 1-1 binnenkoppen.

Real haalt uit in verlenging

In de verlenging zat Atlético er fysiek helemaal doorheen. De ploeg vocht voor wat het waard was, hield lang stand, maar in de laatste tien minuten ging het helemaal mis. Bale kopte raak, Marcelo schoot de 3-1 binnen en Ronaldo maakte er vanaf de stip ook nog eens 4-1 van, waardoor Atlético nog altijd op zijn eerste Europa Cup I moet wachten.