In Santa Barbara, in de Amerikaanse staat Californië, heeft een schutter vanuit een auto zeker zes mensen doodgeschoten. Hij is daarna zelf om het leven gekomen toen hij door de politie werd achtervolgd. Waarschijnlijk was hij gefrustreerd omdat hij zich voelde afgewezen door vrouwen.

Zeven mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen verkeert in kritieke toestand.

Vuurgevecht

Nadat hij was begonnen met schieten, werd de dader achtervolgd door de politie. Volgens ooggetuigen botste hij tijdens een vuurgevecht tegen een geparkeerde auto.

De politie trof hem daarna dood aan in zijn auto, met een kogelwond in zijn hoofd. Hij is waarschijnlijk geraakt door een politiekogel. De schutter was gewapend met een semi-automatisch pistool.

Mentale stoornis

De politie denkt dat de schutter alleen handelde. Hij had volgens de politie een ernstige mentale stoornis.

De politie denkt dat hij dezelfde is als degene die deze week een filmpje op internet zette. In de video van Elliot Rodger (22), die eergisteren is geplaatst, zegt een man dat hij een aanslag gaat plegen in Santa Barbara. Hij wil wraak nemen, omdat hij acht jaar lang is genegeerd en afgewezen door vrouwen.

Rodger klaagt in de video over zijn eenzame bestaan en zijn onvervulde verlangens. Vrouwen vallen volgens hem alleen op vervelende bruten, en zouden niets zien in zo'n geweldige gentleman als hij.

Op zijn Facebookfoto zit Rodger in een auto met hetzelfde nummerbord als die van de auto van de schietpartij.

Campus

De schietpartij vond plaats in de buurt van de universiteit van Californië. Op de campus zelf is niet geschoten.

STER reclame