NOS NieuwsAangepast

Topcrimineel Martha geliquideerd

In Amstelveen is gisteravond topcrimineel Gwenette Martha (40) geliquideerd. Dat heeft de politie bevestigd. Volgens getuigen is er door drie mannen tien tot vijftien keer op hem geschoten.

"Ik hoorde schoten, en op een gegeven moment... het was gewoon lichtflitsen. Ik hoorde van een vriend van me dat er mensen met bivakmutsen waren en het klonk bizar. Het was heel hard en het ging echt boem, boem, boem, boem, boem, boem, boem, boem, boem," zegt een getuige tegen AT5.

De vermoedelijke vluchtauto werd later uitgebrand teruggevonden in Diemen. Volgens de politie zijn de verdachten mogelijk op die plek overgestapt in een ander voertuig.

In zwart gekleed

De politie laat weten dat er gisteravond even na 22.00 uur meerdere meldingen binnen waren gekomen dat er flink geschoten was op de Amsterdamseweg. De politie trof daar vervolgens op straat het slachtoffer aan, dat ter plekke is overleden.

Volgens getuigen waren de daders in het zwart gekleed en droegen ze gezichtsbedekking. Ze reden weg in een zwarte BMW. Rond 22.30 uur trof de politie de brandende auto in Diemen aan.

De politie kan nog niet zeggen of er al daders in beeld zijn. Ze is op zoek naar meer getuigen.

Kogelhulzen

Op de plaatse van de schietpartij zouden vandaag verscheidene kogelhulzen zijn gevonden. Een journalist van de Amsterdamse nieuwszender AT5 heeft een foto met een van de kogelhulzen getwitterd. Een politiewoordvoerster zei op Radio 1 hier niet van op de hoogte te zijn.

Moordpogingen

Martha wordt gezien als een grote crimineel in het Amsterdamse drugsmilieu. Door de politie wordt hij in verband gebracht met een liquidatie in Antwerpen.

In 2008 ontsnapte de crimineel uit de gevangenis in Heerhugowaard. Hij zat daar vast voor drugshandel, mishandeling en valsheid in geschrifte. Een jaar later werd hij weer opgepakt.

Er zijn eerder moordpogingen op Martha geweest. In december ontsnapte hij nog aan de dood doordat het wapen van zijn belager weigerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl