NOS NieuwsAangepast

Le Pen: ebola lost immigratie op

"Mijnheer Ebola kan in drie maanden het immigratieprobleem oplossen." Dat heeft Jean-Marie Le Pen van de rechts-populistische Franse partij Front National gisteren gezegd op een campagnebijeenkomst in Marseille.

Volgens Le Pen moet Europa de "vloedgolf van immigranten" stoppen en kan het dodelijke ebola-virus daarbij helpen. Het virus maakt de afgelopen maanden veel slachtoffers in West-Afrika.

Zigeuners

Le Pen is oprichter, erevoorzitter en Europarlementariër van het Front National. Hij is omstreden vanwege zijn talloze discriminerende uitspraken. Onlangs kreeg hij nog een boete van 5000 euro omdat hij suggereerde dat zigeuners van nature dieven zijn.

Het Front National wordt nu geleid door zijn dochter Marine, maar Jean-Marie Le Pen is bij de komende verkiezingen wel weer kandidaat voor het Europees Parlement. PVV-leider Geert Wilders wil in het Europees Parlement samenwerken met het Front National.

Vriendje

SP-leider Roemer twittert over de uitspraak van Le Pen: "Het zal je vriendje maar zijn in het Europees Parlement."

PVV-leider Wilders reageert: "Als die uitspraak door hem is gedaan, dan is het een onzinnige en te verwerpen uitspraak die de PVV nooit zal doen. Gelukkig is Marine Le Pen de baas bij het Front National."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl