NOS NieuwsAangepast

Ontsnapte Curaçaoënaar gepakt

Een van de twee gevangenen die donderdag ontsnapten uit een gevangenis op Curaçao is opgepakt. Dat meldt de politie.

Samen met de marechaussee en zogeheten combat trackers van het korps mariniers wist de politie de 23-jarige Eni C. op te sporen. Hij werd gearresteerd in Willibrordus, een klein dorpje ten zuidwesten van Willemstad. Hij was daar met zijn jongere broer Sherlendo (16), die eind april uit een jeugdopvoedingsinrichting ontsnapte. Ook hij werd gearresteerd.

Gewurgd

Eni C. ontsnapte donderdag door gebruik te maken van houten panelen van een timmerwerkplaats. Daarmee klom hij over de muur van de gevangenis in Koraal Specht. Dat deed hij samen de 26-jarige Liomar W., die nog niet gevonden is.

Kort voor hun ontsnapping hadden ze twee gevangenbewaarders mishandeld. Een van hen werd gewurgd tot hij buiten bewustzijn was en de ander werd vastgebonden.

Verkrachting

Sherlendo C., de jongere broer van Eni, ontsnapte eind april samen met Luigino W., de jongere broer van de voortvluchtige Liomar W. Luigino W. werd vrij snel daarna al weer opgepakt.

Eni C. zat sinds 2012 vast voor een overval en voor het verkrachten van drie vrouwen. Twee van de vrouwen waren Nederlands en een van hen werkte bij het Openbaar Ministerie. Eni C. werd veroordeeld tot 9 jaar celstraf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl