NOS NieuwsAangepast

Nu al een film over MH370

Vlucht MH370 verdween pas twee maanden geleden van de radar, maar er wordt nu al een film gemaakt over de mysterieuze verdwijning.

Regisseur Rupesh Paul presenteert deze week een korte trailer van zijn film op het filmfestival van Cannes. Hij wil geldschieters overhalen om te investeren in de productie met de naam The Vanishing Act.

Theorie

Kort nadat het vliegtuig van Malaysian Airlines verdween, nam een Maleisische journalist contact op met de regisseur en vertelde zijn theorie over de vermissing. Dit inspireerde Paul tot het maken van de film. De journalist wil voorlopig anoniem blijven, maar Paul heeft wel onthuld dat hij een van de investeerders is.

De regisseur is niet bang dat familieleden van de slachtoffers de film smakeloos gaan vinden. "Iedereen wil weten wat er is gebeurd."

Inspiratie

Grote rampen dienen wel vaker als inspiratie voor filmregisseurs. Rupesh Paul is er met The Vanishing Act wel sneller bij dan andere filmmakers.

De meest bekende verfilming is misschien wel die van de Titanic. De ramp met de boot voltrok zich in 1912 maar de eerste verfilming werd pas in 1953 uitgebracht. Die met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet kwam uit in 1997.

De aanslag op het World Trade Center in New York in 2001 werd ook verfilmd. De twee films, United 93 en World Trade Center, waren in 2006 in de bioscoop te zien. Ook de Thaise tsunami-ramp van 2004 werd verfilmd, in 2012. Ook hier dus een paar jaar na de gebeurtenis.

In Nederland hebben we ook onze eigen rampverfilming: De Storm. Deze film, uitgebracht in 2009, vertelt het verhaal van de Watersnoodramp van 1953.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl