Gewapende aanhangers van een dissidente Libische generaal hebben het parlement in Tripoli bestookt met luchtafweerraketten en granaten. Vervolgens drongen de aanvallers het gebouw binnen en doorzochten ze alle kantoren.

De rebelse generaal Haftar zou het gemunt hebben op radicaal-islamitische parlementariërs, die volgens hem de opstandige milities in het land beschermen.

De gewapende manschappen hebben de straten rond het parlement afgezet. Uit het gebouw stijgen zware rookwolken op.

Evacuatie

Eerder vanmiddag maakten inwoners van Tripoli al melding van geweervuur in de buurt van het parlementsgebouw. Veiligheidspersoneel evacueerde uit voorzorg de parlementsleden uit het gebouw.

De troepen van Haftar bestookten ook een militaire basis in Tripoli, die in handen is van een streng-islamitische militie.

Offensief

De dissidente generaal is onlangs naar eigen zeggen een offensief begonnen tegen de extremistische milities, omdat het regeringsleger niet tegen hen is opgewassen.

Haftar viel vrijdag met zijn manschappen twee radicaal-islamitische milities aan in Benghazi, de tweede stad in Libië. Daarbij vielen zeker 70 doden en meer dan 140 gewonden.

Sinds de afzetting van sterke man Kadhafi in 2011 is het onrustig in Libië. Gewapende milities maken de dienst uit in een aantal regio's en weigeren zich te onderwerpen aan het regeringsleger.

STER reclame