Sepp Blatter geeft toe dat de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar "een fout" is geweest. De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA bevestigt dat de extreem warme weersomstandigheden in het land zijn onderschat.

"Natuurlijk was het een fout. Soms maken mensen fouten in het leven", reageert Blatter desgevraagd tegen de Zwitserse tv-zender RTS. "De uitkomst van het onderzoeksrapport was dat het in de zomer te warm is, maar ondanks dat koos het uitvoerend comité met een grote meerderheid ervoor het toernooi aan Qatar toe te wijzen."

De 78-jarige Blatter benadrukte tevens dat de vele miljoenen Qatarese oliedollars niet doorslaggevend zijn geweest. In het WK-bid is wel veel ruimte gereserveerd voor sponsoring en ontwikkelingsprogramma's. "Nee, ik heb nooit gezegd dat het is gekocht, de keuze was vooral een politieke overweging."

Valcke

In januari verklaarde FIFA-secretaris Jérôme Valcke dat het WK 2022 niet in de zomermaanden wordt afgewerkt. "Ik denk dat het zal worden gehouden tussen 15 november 2022 en 15 januari 2023. De weersomstandigheden zijn dan het beste te vergelijken met zomerse temperaturen in Europa, namelijk gemiddeld 25 graden", zei Valcke toen.

STER reclame