NOS NieuwsAangepast

Zware jongens ontsnapt op Curaçao

Toeristen op het populaire strand van Mambo Beach in Curaçao zijn getuige geweest van een wilde achtervolging door de politie. Een groot aantal agenten rende met getrokken pistolen en zware wapens over het strand op zoek naar twee misdadigers.

Die waren even tevoren ontsnapt uit de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou. Dat is de voormalige Bon Futuro-gevangenis, in de wijk Koraal Specht van Willemstad.

Het gaat om twee zware jongens, Liomar W. (26) en Eni C. (23). Zij hadden kort voor hun ontsnapping twee gevangenbewaarders mishandeld door hun keel dicht te knijpen, totdat zij buiten bewustzijn waren. Daarna bonden zij de bewaarders vast en bedekten hun gezichten.

Meubelwerkplaats

De ontsnapping was voorbereid in de meubelwerkplaats van de gevangenis waar W. en C. les kregen. De twee gebruikten een lang stuk hout dat zij tegen de gevangenismuur plaatsten. Ze klommen op de muur en sprongen er aan de andere kant af. Daarna renden ze in de richting van Mambo Beach.

De politie begon direct een uitgebreide zoekactie, ondersteund door de Marechaussee en de Koninklijke Marine. De Kustwacht zette een helikopter in. Maar de twee criminelen zijn nog altijd spoorloos.

Zware jongens

Liomar W. heeft ervaring met ontsnappen. In maart 2009 wist hij na een korte gijzeling ook te ontsnappen. Maar dat duurde niet lang, een maand later werd hij alweer opgepakt. W. is veroordeeld tot 24 jaar cel voor de dubbele moord op een Nederlands echtpaar in 2005.

Eni C. werd in 2012 veroordeeld tot negen jaar cel voor een overval op en de verkrachting van drie vrouwen. Onder hen waren twee Nederlandse vrouwen, van wie er één bij het Openbaar Ministerie werkzaam was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl