NOS NieuwsAangepast

VS klaar voor zombie-apocalyps

De kans op een zombie-apocalyps lijkt niet zo groot, maar Amerika is er toch klaar voor. Het leger heeft namelijk gewoon een plan liggen om een zombie-aanval af te slaan.

ANP

Geen grap

'CONOP 8888' of 'Counter-Zombie Dominance' is een soort survivalplan voor militairen, en legt uit wat ze kunnen doen tegen vrijwel alle soorten zombies: van kippenzombies en magie-zombies tot vegetarische zombies.

Er bestaat geen twijfel over de ernst van het plan: "Dit plan is niet ontworpen als grap", staat specifiek in dit plan, dat in 2011 is gemaakt.

In het voorwoord staat waarom het plan is gemaakt: "Zombies vormen een bedreiging voor het menselijke leven, en met dit plan zijn militairen klaar voor het beschermen van het menselijke leven, inclusief de traditionele vijanden".

ANP

Trainingsplan

Het Pentagon bereidt zich natuurlijk niet echt voor op een zombie-aanval. Het gaat om een trainingsplan, en de zombies dienen als 'anonieme' vijand. Dat heeft een reden:

"Er bestaat altijd een kans dat trainingsplannen lekken, en dan moet je voorkomen dat mensen denken dat het plan echt is. Daarom hebben we niet gekozen voor een bedacht 'Nigeria-scenario', maar voor een scenario dat compleet onrealistisch is", schrijven de auteurs.

In het plan wordt uitgegaan van het meest negatieve scenario: veel zombies die mensen eten en infecteren, en geen goede middelen om er iets tegen te doen.

ANP

Drakeneieren

"Ik hoop dat we net zo goed hebben nagedacht over uitkomende drakeneieren, als over zombies", aldus de woordvoerder.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl