NOS NieuwsAangepast

Fotojournaliste vermoord in CAR

Franse militairen hebben in de Centraal-Afrikaanse Republiek het lichaam van de Franse fotojournaliste Camille Lepage (26) gevonden. De vrouw is vermoord. Dat heeft president Hollande bekendgemaakt.

De Franse regering belooft alles te doen om de moord op te lossen en de dader of daders op te sporen, zeggen medewerkers van Hollande.

Lepage was al maanden in de CAR, waar een bloedige strijd gaande is tussen christelijke en islamitische strijdgroepen. Vorige week twitterde ze dat ze met een christelijke strijdgroep meeging die een islamitische strijdgroep wilde aanvallen.

Op pad

Militairen van de Franse vredesmacht in de CAR vonden haar lichaam, nadat ze een auto van een christelijke strijdgroep hadden aangehouden. Het is onduidelijk of dit dezelfde groep is als die waarmee ze vorige week op pad ging. Ook is niet bekend of de inzittenden van de auto met haar dood te maken hadden.

Lepage was een topfotografe. Haar foto's stonden onder andere in Le Monde, Liberation, The Wall Street Journal en The New York Times.

Vergeten conflicten

Lepage werkte eerder Zuid-Sudan. In een interview zei ze dat ze zich aangetrokken voelde tot vergeten conflicten.

"Ik wil kijkers laten voelen wat mensen doormaken", zei ze. "Ik wil dat ze denken: 'Waarom leven deze mensen in een hel, waarom weten wij er niets van en waarom doet niemand er iets aan?' Ik wil dat de kijkers zich schamen voor hun regering, die ervan weet en er niets aan doet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl