NOS NieuwsAangepast

College Rotterdam compleet

D66 Rotterdam heeft met de voordracht van Adriaan Visser en Pex Langenberg als wethouders het nieuwe college compleet gemaakt. Vorige week presenteerden Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA hun coalitieakkoord.

Visser was algemeen directeur van Platform 31, een kennisorganisatie op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Eerder werkte hij jarenlang voor de gemeente Rotterdam, onder meer als directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam. In het college krijgt Visser de portefeuille Financiën, Cultuur en Sport.

Langenberg komt van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hij was daar directeur Programmadirectie Topsector Water en Water Internationaal. Langenberg, die eerder wethouder in Leiden was, gaat zich binnen het college bezighouden met Duurzaamheid, Mobiliteit, Haven, Bestuur en Organisatie.

De andere vier wethouders waren al bekend. Namens Leefbaar Rotterdam komen Joost Eerdmans (Veiligheid en Handhaving), Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) en Ingeborg Hoogveld (Integratie) in het college. Het CDA krijgt één onderwijswethouder: Hugo de Jonge.

Morgen maken de nieuwe wethouders kennis met de raadsleden en donderdag worden ze geïnstalleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl