NOS NieuwsAangepast

Nederlander op nieuwe cd Jackson

Door redacteur Sandra Dijkman Dulkes

Percussionist Jeroen de Rijk wist wel dat het om iets bijzonders ging toen producer Giorgio Tuinfort hem in 2010 benaderde om mee te werken aan een opname. Maar toen hij hoorde dat het een nummer van Michael Jackson betrof, kreeg hij kippevel. "Dit overtreft je stoutste dromen."

Love never felt so good zou vier jaar later te horen zijn op het tweede postume album van Michael Jackson (XSCAPE), geremixt door Justin Timberlake. Het is de eerste single op de cd.

Het nummer werd in 1983 geschreven door Michael Jackson en Paul Anka. Enkele jaren geleden kreeg de Nederlandse producer Giorgio Tuinfort de demo in handen, met alleen zang en piano. Van de platenmaatschappij van Michael Jackson mocht hij het nummer bewerken. En dat deed hij met Nederlandse muzikanten: een gitarist, bassist, percussionist, drummer en een aantal strijkers.

Lollig moment

"Ik ken Giorgio al veertien jaar. Hij timmert flink aan de weg in Amerika, dus ik wist wel dat het niet om Hepie en Hepie zou gaan", vertelt De Rijk over het moment dat Tuinfort hem uitnodigde om naar de studio in Amsterdam te komen. Toen hij het nummer hoorde, keek hij Tuinfort aan: "Nee hè?". "Ja hè", was de reactie van de producer. "Dat was een lollig moment tussen twee jongens die elkaar al jaren kennen."

"En omdat ik wist dat Giorgio al eens met Michael Jackson in levenden lijve had gewerkt, dacht ik: Oh God, het is nog echt waar ook."

De Rijk heeft met heel wat artiesten samengewerkt, onder wie Mathilde Santing, Helmut Lotti, de Jazzpolitie, Gino Vannelli en via Tuinfort met de Amerikaanse hiphopper Akon. Maar percussie spelen op een nummer van Michael Jackson vindt hij wel heel bijzonder, vooral ook omdat hij als jongetje al naar zijn muziek luisterde. "Er hangt iets mythisch rond Michael Jackson. Met de release van het nieuwe album merk je ook meteen dat er iets gaande is. Maar wat me het meeste intrigeert is dat die man er niet meer is."

De bom

Dat de Amerikanen niets hebben veranderd aan de versie van Tuinfort, vindt De Rijk bijzonder. "Dat is de bom! Ze hebben het één op één overgenomen."

De Rijk noemt het toeval dat hij meespeelt op Love never felt so good. "Dit is de loterij winnen zonder een lot te hebben gekocht. Als Giorgio op dat moment niet in Amsterdam had gewoond maar in de VS, had hij mij niet gevraagd. Het is niet zo dat Michael Jackson zelf heeft besloten dat ik meespeel op het nummer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl