NOS VoetbalAangepast

Blatter ambieert vijfde termijn

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft aangekondigd zichzelf in 2015 opnieuw kandidaat te stellen voor het voorzitterschap. Dat meldden Zwitserse media vrijdag. De 78-jarige Zwitser is al bezig aan zijn vierde termijn als voorzitter van de wereldvoetbalbond.

"Missie nog niet afgerond"

Blatter nam donderdag deel aan een discussieavond over het WK. Dat deed hij samen met Ottmar Hitzfeld, de bondscoach van Zwitserland.

Tijdens die avond verbaasde hij het aanwezige publiek met de mededeling dat hij andermaal gaat proberen herkozen te worden FIFA-baas. "Ik ga ervoor, omdat mijn taak er nog niet op zit. Mijn ambtstermijn zit er bijna op, maar mijn missie is nog niet afgerond", aldus Blatter.

"Dit was mijn laatste termijn'

De Zwitser werd in 2011 voor de vierde maal gekozen als voorzitter. De enige tegenkandidaat van dat moment, de Qatarees Mohamed bin Hammam, trok zich terug vanwege beschuldiging van corruptie.

Bij die herverkiezing verkondigde Blatter dat dit zijn laatste termijn zou zijn als voorzitter van de FIFA. In februari kwam hij al voorzichtig terug op die belofte. "Als de leden me vragen om me weer kandidaat te stellen, dan zal ik dat niet weigeren."

Blatter is de laatste maanden veelvuldig onderwerp van kritiek, onder meer vanwege de toewijzingen van de WK's van 2018 aan Rusland en 2022 aan Qatar. Met name de toewijzing van het WK voetbal aan Qatar is omgeven met geruchten en verhalen over omkoping en manipulatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl