Excelsior, Dordrecht op voorsprong

Excelsior heeft het eerste duel in de tweede ronde van de nacompetitie overtuigend gewonnen. In Brabant werd FC Den Bosch met 3-1 verslagen.

De Bosschenaren kwamen nog wel op voorsprong via Erik Quekel, die met een mislukt schot en wat fortuin de bal in het doel kreeg. Pal voor rust kreeg Den Bosch-speler Tim Hofstede rood, nadat hij Lars Veldwijk had neergehaald.

In de tweede helft was Excelsior de gevaarlijkere ploeg. Kevin van Diermen was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poeier van afstand spatte op de lat uiteen. Rick Kruys had meer succes met een knap afstandsschot: 1-1.

De Rotterdammers beslisten het duel met opnieuw twee plaatjes van doelpunten. Sander Fischer volleyde via de onderkant van de lat de 2-1 binnen en Kevin Vermeulen schoot de bal met een mooie krul over de doelman heen.

Dordrecht klopt VVV

Ook Dordrecht en VVV maakten er een aantrekkelijk duel van. Na uitstekend voorwerk van Rihairo Meulens schoot Paul Gladon de 0-1 binnen. De Venlonaren maakten gelijk via Randy Wolters, die een mooie aanval goed afrondde.

In de slotfase namen de bezoekers afstand. Javier Vet maakte er 2-1 van en de net ingevallen Jessy Mayele bepaalde de eindstand op 3-1.