Bij filialen van Burger King in Duitsland is de omzet ingestort na onthullingen over misstanden. "We worden hard getroffen", zegt de directeur van Burger King Duitsland tegen de krant Bild.

Verslaggevers van het RTL-programma Team Wallraff toonden vorige week onhygiënische toestanden aan bij Burger King. Ze legden onder meer vast hoe een medewerker die wc's had schoongemaakt met blote handen hamburgers ging bakken. In de keuken werden darmbacteriën aangetroffen. Ook werkomstandigheden en arbeidscontracten lieten te wensen over.

Geen trek

Burger King sloot enkele filialen om orde op zaken te stellen. Inmiddels zijn alle restaurants weer open, maar veel Duitsers hebben kennelijk geen trek meer in een Whopper of cheeseburger. "We leveren echt omzet in", zegt Duitsland-chef Bork.

De franchisenemer die het volgens Team Wallraff niet zo nauw nam met de hygiënevoorschriften, is deze week opgestapt. Burger King gaat proberen om "met kwaliteit en transparantie" weer klanten te winnen. Een onafhankelijke inspecteur gaat toezien op naleving van alle voorschriften.

STER reclame