NOS NieuwsAangepast

Juwelier Deurne niet meer verdacht

De man van het juweliersechtpaar uit Deurne wordt niet meer verdacht van doodslag.

Volgens het Openbaar Ministerie hebben de camerabeelden en het forensisch onderzoek geen enkele aanwijzing opgeleverd dat de juwelier heeft geschoten. Daarom is besloten om hem niet te vervolgen voor dubbele doodslag.

Vrouw blijft verdachte

Over de vrouw heeft het OM nog geen beslissing genomen. Dat gebeurt pas als het onderzoek helemaal is afgerond. Het forensisch onderzoek is nog niet klaar. Ook worden de camerabeelden nog nader geanalyseerd.

De advocaat van het echtpaar had het OM al opgeroepen om de verdenking van doodslag tegen de man te laten vallen. Uit de beelden van de bewakingscamera's was gebleken dat de vrouw had geschoten.

Wapenbezit

Het OM neemt pas later een beslissing over een mogelijke vervolging van de man vanwege het verboden wapenbezit. Hij had na een eerdere overval illegaal een wapen aangeschaft.

Het echtpaar werd op 28 maart in hun juwelierszaak overvallen door zeker twee mannen. De overvallers kwamen allebei om het leven.

De advocaat van het juweliersechtpaar, Jan-Hein Kuijpers, is tevreden dat het OM de verdenking van doodslag heeft laten vallen. "Dat geeft aan dat uit het onderzoek nu al blijkt dat hij op geen enkele wijze medeplichtig is aan doodslag, ook niet doordat hij bijvoorbeeld zijn vrouw heeft aangemoedigd. En dat onderbouwt weer haar verklaring dat ze in paniek en uit noodweer heeft gehandeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl