NOS NieuwsAangepast

"Winkelier wil wapen"

Bijna tweederde van de Nederlandse winkeliers wil dat de wapenwet wordt verruimd. Dat blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma EenVandaag.

EenVandaag ondervroeg 1000 winkeliers door het hele land. 62 procent van hen wil dat winkeliers onder voorwaarden een wapenvergunning kunnen krijgen.

Stoelpoot met spijker

Dat betekent niet dat ze allemaal een schietwapen onder de toonbank willen, zegt EenVandaag, het kan ook gaan om iets als pepperspray. "Het is een duidelijk signaal dat ze zelf meer willen kunnen doen tegen overvallers."

Een op de vijf ondervraagde winkeliers heeft nu al een wapen in de winkel. Meestal is dat een slagwapen als een honkbalknuppel, een ijzeren staaf of een stoelpoot met een spijker erin.

Deurne

EenVandaag vroeg de winkeliers ook naar de overval op een juwelierszaak in Deurne, eind maart. De juweliersvrouw schoot toen de twee overvallers dood. 88 procent van hen heeft daar begrip voor.

Bijna tweederde van de ondervraagden vindt dat winkeliers geweld mogen gebruiken tegen overvallers. De meesten daarvan vinden dat dat ook mag als de overvallers zelf niet gewelddadig zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl