NOS NieuwsAangepast

Verkeer E40 mondjesmaat op gang

Op de Belgische snelweg E40 bij Groot-Bijgaarden tussen Gent en Brussel komt het verkeer weer langzaam op gang. Sinds vanochtend stond aan beide kanten een lange file, na een ongeluk met drie vrachtwagens.

Sinds 16.00 uur kan het verkeer richting Gent via het parkeerterrein van een tankstation verder rijden. De andere kant op, naar Brussel, stond aan het begin van de avond nog een kilometerslange file.

Slachtoffer

Vanochtend rond 10.00 uur reden drie vrachtwagens op elkaar in en vlogen in brand. Een Britse truckchauffeur kwam om het leven.

Later liepen de wegen in de omgeving vol met automobilisten die een alternatieve route zochten.

Tegen de avondspits werd de drukte nog een graadje erger. De civiele bescherming deelde water uit aan automobilisten die waren gestrand. Sommige mensen hebben zeven uur vastgestaan op de E40.

Rommel

Een van de vrachtwagens was geladen met pvc-poeder. Dat kan gevaarlijk zijn als het brandt, maar volgens de brandweer was het vuur snel onder controle.

Er waren ontploffingen te horen tijdens de brand. Inmiddels is duidelijk dat de banden van de vrachtwagens explodeerden door de hitte.

De wrakstukken zijn weggehaald. Het wegdek wordt nog gecontroleerd op beschadigingen en schoongemaakt. Vermoedelijk wordt de weg in de loop van de avond vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl