NOS VoetbalAangepast

Roda JC stuurt Van den Bunder weg

Roda JC Kerkrade neemt afscheid van algemeen directeur Marcel van den Bunder. De raad van commissarissen en het clubbestuur zijn van mening dat hij niet de juiste persoon is die de club terug naar de eredivisie kan helpen.

De gedegradeerde eredivisionist vindt dat "Marcel van den Bunder niet de man is die Roda JC door het aanstaande noodzakelijke proces kan leiden". Van den Bunder lag al langere tijd onder vuur bij de achterban van Roda JC.

Financiën

Voormalig Roda-bestuurslid Nol Hendriks wil, nu de nood aan de man is, weer een rol gaan spelen in Kerkrade. "Maar alleen als er een breed draagvlak is."

Dat brede draagvlak lijkt er echter niet te komen. Roda JC-commissaris Peter Janssen: "Nol wil graag de uitgaven op peil houden en aan de inkomstenkant moeten wij een stap terug. Dat is helder. Het verschil dat bijgepast moet worden wil hij, en dat begrijpen we volledig, graag een keer terug zien. Met andere woorden: dat is een lening."

Roda kampt met een negatief vermogen van 2,5 miljoen euro en met een lening wordt dat vermogen alleen maar negatiever.

"Dat ging vroeger wel, in de tijd dat het systeem met Nol ook altijd heeft gefunctioneerd. Maar tegenwoordig niet meer, met alle financiële voorwaarden en licentie-eisen waaraan clubs moeten voldoen", aldus Janssen. "We hebben nu allebei besloten om na te denken hoe we verder kunnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl