De terreurbeweging Boko Haram heeft de verantwoordelijkheid voor de ontvoering van 329 Nigeriaanse meisjes opgeëist. Volgens de politie konden 53 tieners ontsnappen.

In een video, die in bezit is van het Franse persbureau AFP, zegt Boko Haram-leider Abubakar Shekau dat hij de meisjes heeft ontvoerd. Het is onbekend waar ze zijn. Er zijn onbevestigde berichten dat ze zijn meegenomen naar de buurlanden Tsjaad en Kameroen.

President Goodluck Jonathan liet eerder weten dat hij geen idee heeft waar de meisjes worden vastgehouden. Er waren al wel vermoedens dat Boko Haram achter de ontvoeringen zat.

Dreigement

In de videoboodschap dreigt Abubakar Shekau de meisjes, variërend in leeftijd van 16 tot 18 jaar, te verkopen. "Ik ga dat doen op de markt." Meer wilde hij daarover niet kwijt.

De ontvoering vond op 14 april plaats. De kinderen werden 's nachts meegenomen uit een school in de plaats Chibok in het noorden van Nigeria. De actie van Boko Haram heeft inmiddels geleid tot nationale protesten tegen de regering. Veel mensen vinden dat de overheid tot nu toe veel te weining heeft gedaan om de daders en de kinderen op te sporen.

President Goodluck Jonathan verwerpt de kritiek en zegt dat hij er alles aan doet om de kinderen veilig terug te krijgen.

STER reclame