NOS VoetbalAangepast

WK-droom Oranje wordt hevig

Op weg naar het WK voetbal in 2014 in Brazilië roept de NOS iedere week een WK-wedstrijd van Oranje in herinnering. Dit keer Nederland-Brazilië op het WK van 2010.

Het gaat goed met Oranje dit WK. Wesley Sneijder is in topvorm, Arjen Robben lijkt weer volledig hersteld van zijn vreemde en mysterieuze hamstringblessure en spelers als Gregory van der Wiel en Maarten Stekelenburg laten een niveau zien als nooit tevoren.

Maar één ding is vrij snel duidelijk deze kwartfinale tegen Brazilië: de Zuid-Amerikanen zijn nog veel beter in vorm. Had het in de rust aan tien oranje-supporters gevraagd, en negen van hen hadden het Nederlands elftal ongetwijfeld afgeschreven. Robinho scoort de 0-1, maar eerlijk gezegd is het een klein wonder dat de score niet verder oploopt.

Maar dan. Het begint met een fenomenale redding van Stekelenburg en een door iedereen gemiste vrije trap van Sneijder: 1-1. Niet veel later verlengt Dirk Kuijt met zijn hoofd een voorzet, en is het weer Sneijder die de 2-1 in kopt.

De hyperbool wordt misschien te vaak gebruikt in de sportjournalistiek, maar in dit geval is hij puur op zijn plaats. Deze overwinning, waarbij oranje door het oog van de naald kroop, was historisch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl