Juventus-trainer Antonio Conte kon op de persconferentie na de uitschakeling in de halve finale van de Europa League door Benfica zijn teleurstelling niet onderdrukken. Hij had zo gehoopt op een finale in eigen stadion, maar die droom spatte in de regen van Turijn pijnlijk uiteen.

Opmerkelijk genoeg zette Conte tegenover de internationale pers de aanval in op de Portugese tegenstander én scheidsrechter Mark Clattenburg. "De verkeerde ploeg gaat naar de finale. Benfica heeft twee wedstrijden alleen maar aan spelbederf gedaan. Twee schoten in 180 minuten en ze zijn verder", aldus Conte.

De schuld voor de uitschakeling lag vooral bij scheidsrechter Clattenburg. Conte: "De arbiter heeft gefaald. En dat is jammer. We hadden zeker vanavond een strafschop verdiend. In twee wedstrijden zijn we veel harder gestraft dan Benfica. Bovendien heeft die ploeg zich veel meer aangepast aan deze Engelse scheidsrechter."

Kunstje geflikt

Ook de UEFA kreeg ervan langs. "Ik hoop dat Juventus iets meer respect krijgt in de toekomst van de UEFA als het gaat om aanstellingen van scheidsrechters. Ze hebben ons in Istanbul ook al een kunstje geflikt door onder bijzonder slechte omstandigheden de wedstrijd tegen Galatasaray te laten spelen."

STER reclame