NOS SportAangepast

Staelens naar WK zitvolleybal

Ex-international Chaïne Staelens maakt deel uit van de nationale zitvolleybalselectie, die in juni actief is op het WK in Polen. Staelens, die 365 interlands speelde voor Oranje, zette in juli 2013 wegens aanhoudende knieproblemen een punt achter haar loopbaan als valide volleybalster.

Of de 33-jarige Staelens ook daadwerkelijk in actie komt in het Poolse Elblag is nog niet zeker. De geboren Belgische moet nog een grijze status toegewezen krijgen. Deze status is bestemd voor speelsters die minimaal beperkt zijn. De witte status is voorbehouden voor volleybalsters die niet beperkt zijn, de zwarte status voor de volledig beperkten.

Vanwege de knieproblemen waar Staelens mee kampt, wordt aangenomen dat zij de grijze status ontvangt. Staelens draait al enige tijd volledig mee met het programma van bondscoach Pim Scherpenzeel. Op 8 mei vertrekt het team naar Moskou voor een internationaal toernooi, waar oefenwedstrijden met Rusland, Finland, Brazilië en Oekraïne op het programma staan.

Staelens maakte deel uit van het team dat in 2007 goud wist te winnen op de World Grand Prix in het Chinese Ningbo. Op 13 november 2011 speelde Staelens, de oudere zus van Kim Staelens (31), haar laatste interland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl