Eindhoven op valreep naast Sparta

In de play-offs om promotie naar de eredivisie is het eerste duel tussen Sparta en FC Eindhoven in 1-1 geëindigd. Vrijdag volgt in Eindhoven de return.

Sparta won dit kalenderjaar pas één keer en werd vorige maand nog met 4-0 afgedroogd door Eindhoven. Ook ditmaal hadden de Brabanders het beste van het spel. De bezoekers kregen voor rust ook de beste kansen, maar Jens van Son, Fries Deschilder en Nayib Lagouireh (lat) konden die niet benutten.

Eindhoven mist penalty

Sparta probeerde via uitbraken voor gevaar te zorgen, maar slaagde daar amper in. Wel werd de ploeg twee keer gevaarlijk uit vrije trappen. Nordin Boukhari kopte raak, maar stond buitenspel en Huseyin Dogan vond met een prima knal doelman Tom Muyters op zijn weg.

Na een klein uur kreeg Eindhoven dé kans op de openingstreffer. Na een lichte overtreding van Boukhari op Van Son ging de bal op de stip, maar doelman Khalid Sinouh keerde de inzet van Lagouireh.

Blunder Muyters

Sparta kroop in de tweede helft meer uit zijn schulp en kwam een kwartier voor tijd op voorsprong, al had het daar wel de hulp van Muyters voor nodig. De doelman treuzelde te lang na een terugspeelbal en schoot de bal vervolgens tegen de instormende Finn Stokkers aan.

Vlak voor tijd ging het toch nog mis voor Sparta. Na een goede aanval over rechts kopte Anthony van den Hurk de verdiende gelijkmaker binnen.