NOS VoetbalAangepast

"Roda mist honden en bandieten"

Wordt de uitwedstrijd bij Go Ahead de laatste van Roda JC in de eredivisie? Roda moet zaterdagavond winnen in Deventer en is dan nog afhankelijk van het resultaat van NEC. Oud-speler Gène Hanssen weet waar de schoen wringt. "Er zitten geen honden in het elftal. Geen bandieten. De echte wil om duels en wedstrijden te winnen ontbreekt."

Hanssen is tegenwoordig bouwvakker en vierde in de jaren tachtig grote successen bij Roda als noeste middenvelder. "Het familiegevoel in de club is verdwenen. Als het aan mij ligt, stapt de directie op. Net als een paar spelers trouwens. Wegwezen."

Houdini-act

Sef Vergoossen, ex-trainer van Roda (1998-2001), denkt dat er voor Roda nog een Houdini-act in het verschiet ligt. "Iets in mij zegt dat Roda het nog gaat redden. Wat de club zich aan mag rekenen is dat de rust niet bewaard is. De onrust raakt de hele club. Daarom denk ik dat het draagvlak voor de huidige directie verdwenen is."

FC Limburg

Vergoossen is nog steeds voorstander van een fusie in het Limburgse voetbal. Een idee dat de fans van clubs als Roda en Fortuna nog altijd razend van woede maakt. Vergoossen: "Budgettair is het Limburgse voetbal de laatste jaren hard achteruit gegaan. Dat zie je terug op het veld." Als Roda degradeert en er geen Limburgse club promoveert, dan zal er voor het eerst sinds de oprichting van de eredivisie in 1956 geen Limburgse club op het hoogste niveau actief zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl